zondag 1 mei 2011

Quinoa

Laatst las ik weer hoeveel groenten een vegetariër elke dag zou moeten eten. Enerzijds denk ik dat de gemiddelde vegetariër in ieder geval minder rotzooi in zijn lijf krijgt en anderzijds twijfel ik natuurlijk of de kinderen niet véél meer groenten moeten eten... Hoe dan ook, vanavond quinoa met courgette, wortel, sugarsnaps, paprika en tomaat.

Fruit eerst een sjalotje in wat olijfolie en doe daar de kleine blokjes courgette, wortel en paprika bij. Kook intussen groentenbouillon, bijvoorbeeld van Vetara (die is wel erg zout, dus let op) of van soepgroenten met een Hügliblokje. Bak dan heel kort de quinoa erbij en voeg dan de bouillon erbij. De verhouding is bijna 2 x zoveel vocht als de quinoa. Op zacht vuur met gesloten deksel zo'n 15 minuten laten pruttelen, totdat het vocht is opgenomen.
Je kunt er eventueel nog wat tomatenblokjes uit een pakje bij doen, bijvoorbeeld die met basilicum en oregano. Als je dat niet doet, kun je ook bijvoorbeeld verse koriander, munt of (platte) peterselie toevoegen. En naar smaak zout en peper.

De sugarsnaps wok ik apart met stukjes pecanoten. Een komkommer-tomaten-groene olijvensalade met een dressing van olie, citroen, yoghurt, peper, zout en stukjes augurk en/of zilveruitjes erbij en we kunnen aan tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten