vrijdag 6 mei 2011

Meergranen macaroni

In een huis met zieken zal er weinig gegeten worden en bovendien ieder op een verschillend tijdstip. Ik maak een makkelijke macaroni van de restjes courgette en aubergine, wat worteltjes en vegetarisch gehakt. Een komkommersalade met yoghurtdressing erbij. Moet lukken.

Bak het 'fijngehakt' van Tivall met een prei in wat olijfolie in 4-6 minuten gaar. Haal dit uit de pan en bak dan de aubergine - en courgette blokjes zoals gisteren, voeg tomatenblokjes (eventueel die met knoflook) en stukjes wortel toe met water en een half Hügliblokje. Laat het indikken tot bijna de gewenste sausdikte, voeg het gehaktmengsel toe en zo nodig nog wat water en/of een scheutje kookroom of slagroom. Doe er Italiaanse kruiden, zout en peper bij.

Kook intussen de meergranen macaroni gaar met zout en wat olie en meng wat lekkere kaassoorten (van gisteren heb ik nog geitenkaas en oude kaas) voor over het gerecht.
Tip !: als je macaroni over hebt, kun je die morgen in een ovenschaal doen, met de saus en de kaas erover en op 200 graden in de oven zetten.

Voor de komkommersalade partjes komkommer snijden. Een dressing maken van yoghurt, een lepel mayonaise, een lepel (olijf)olie, klein beetje mosterd, paprika- of chilipoeder, kruiden- en of selderiezout, peper en slakruiden en misschien nog een ietsje suiker en peper. Bieslook, dille of ander kruid toevoegen en door de komkommertjes heen mengen of erbij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten