zaterdag 21 mei 2011

Risotto al funghi Porcini

Voor vanavond op de tafel van 'elke dag vegetarisch' weer hét boerengerecht uit Noord-Italië: risotto.
Deze keer zoals hij echt het lekkerst is, met gedroogde porcini volgens het recept uit Italië, del momento, een culinaire reis.


Het recept staat onderaan mijn blog van 9 mei.

Op de markt heb ik toch weer pijnboompitjes durven kopen bij een biologisch kraampje. De verkoper gaf aan dat ze weliswaar uit China kwamen, maar garandeerde mij dat ze geen bittere nasmaak zouden geven. Ik heb ze licht geroosterd - op lage temperatuur in het eigen vrijkomende vet - voor bij de eerste slablaadjes lollo bianco en lollo rosso uit eigen tuin :-), wat tomaatjes met basilicum. Als bijgerechtje aangemaakt met een beetje olijfolie, witte balsamico azijn en wat zout en peper.

Haal vooral goede Arborio rijst. En als je die toch gaat kopen bij de betere winkels, haal dan ook meteen Star bouillonblokjes! Als je klaar bent, niet vergeten om de risotto na het kruiden en met de doorgeschepte boter en Parmezaanse kaas even te laten staan. Dan flink wat peterselie toevoegen en opdienen. De kinderen houden in principe niet zo van paddestoelen, maar deze met gedroogd eekhoorntjesbrood vind Isaura heerlijk.

Je ziet hem niet, maar de witte, droge
wijn gaat er echt in, hoor ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten