zondag 8 mei 2011

Wortelsoep

Ja, wij eten elke dag vegetarisch. Dat schijnt een goede zin te zijn voor de Google indexering :-) Niemand heeft echt trek, dus ik maak met dit warme weer een wortelsoep, wat gestoomde groenten, een kaasburgertje, gevulde eitjes en een wortelsalade.

De eitjes hadden eigenlijk gisterenavond al omgekeerd moeten worden, zodat de dooier in het midden komt te liggen, maar dat ben ik vergeten. Ik haal ze 's-middags uit de koelkast, maar dat haalt vast niets meer uit.

Kook 12 eieren zo'n 10 minuten. Halveer de eieren en haal de eierdooiers eruit. Eitjes die stuk zijn gegaan, kun je bij de dooiers doen. Pureer die met de staafmixer met mayonaise, een beetje mosterd, olie, citroensap, een klein beetje kerrie en chilipoeder, slakruiden, peper en zout en eventueel wat knoflookpoeder. Als je het mooi wilt doen, dan spuit je het mengsel met een slagroomspuit in de eitjes, maar erin lepelen gaat net zo makkelijk. Met peterselie of bieslook erop zijn ze klaar.
Tip !: snijd een randje van de halve eitjes, zodat ze niet omrollen.

Fruit voor de soep een gesneden ui in wat olie. Fruit dan een klein beetje komijnzaad, 1 theelepel geraspte gember, een beetje kerrie en een beetje korianderpoeder mee. Voeg een halve liter water met een Hügli blokje toe en 500 gram wortel in stukjes (ik vind bospeentjes het lekkerst). Laat dit 15 minuten koken en pureer dan met de staafmixer. Voeg wat mineraalwater toe voor de gewenste dikte, een lepel limoensap en een lepel sinaasappelsap en eventueel een scheutje kokosmelk als je dat lekker vindt. Zout en peper naar smaak toevoegen en serveren met wat verse koriander erover. De soep kan lauwwarm of helemaal koud gegeten worden. In dat geval moet hij nog even in de koelkast.

Snijbonen en broccoli 12 minuten stomen en de kaasschnitzels (van Maaslander, een andere keer maken we die zelf) even een paar minuten bakken. Geraspte worteltjes met sla mengen, wat gemengde noten met rozijntjes erdoor, citroensap, olie, peper en zout. Je kunt een sausje maken voor bij de groenten én de wortelsalade door wat blauwe kaas te smelten, yoghurt erdoor te mengen en eventueel nog wat peper.

De salade had ik extra gemaakt, omdat ik twijfelde of de kinderen de soep wel lusten met de gember, maar ze hebben er best van gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten