dinsdag 3 mei 2011

Stamppot van wortel

Nee, hutspot mag het niet heten, want er komt geen ui aan te pas in dit lievelingsgerecht van Isaura. Nu ze weer bijna helemaal beter is, vieren we dit met stamppot van wortel met de vegaworstjes van Goodbite van C-1000. Zelfs volgens Jeroen Thijssen kunnen ze er mee door.

Maar wat kun je nou voor zinnigs bloggen over geprakte aardappels met winterpeen?? Niets, natuurlijk. Daarom deze keer maar over 'het koekje bij de thee': pisang goreng (gebakken banaan).

De olie van gisteren is nog prima te gebruiken en pisang goreng kan sowieso niet in de friteuse* ;-) Ik gebruik liever gewone, goed rijpe bananen in plaats van de vastere bakbananen. Een eitje los kloppen met wat zout en één of twee lepels zelfrijzend bakmeel en met wat melk aanlengen tot een beslag. Daar de losse schijfjes banaan in en in goed hete olie bakken. Je moet er even op letten dat je een olie kiest die een hoog kookpunt heeft zoals arachideolie of rijstolie. Net nog even nagelezen hoe slecht transvetzuren zijn - die verhogen het cholesterolgehalte met alle nadelige gevolgen voor hart en vaten - dus misschien zou je er even een studie van moeten maken voordat je je aan (deze) pisang goreng waagt.

Over de nep-hutspot: die wordt goed gegeten met augurkjes, zilveruitjes (en mosterd). En de worstjes in jus van Vetara. Voor JM bak ik er toch nog een klein uitje bij. Hij heeft de hele dag de zandbak in een groentenbed veranderd en letterlijk liters grond verzet. Voor moederdag! (Lieve) mannen ;-)

* zie 'gefrituurde groenten' van 17 april

Geen opmerkingen:

Een reactie posten