Ik woonde een tijdje bij hem, nadat mijn oma was overleden en ik in Delft studeerde. Dat is inderdaad in een vorig millennium ;-)
Vet een ovenschaal in, liefst twee ronde bakjes die je in een stoompan* kunt zetten. Fruit licht een gesnipperd uitje in een klein beetje boter. Meng flink wat havermout, een grote hand vol gesnipperde gerookte kaas, zout en peper (of Aromat als je geen bezwaar hebt tegen al die E'tjes), een ruime lepel margarine of boter, de gefruite uitjes en losgeklopte eieren.
Voeg melk toe tot het een compacte massa is geworden; het mag iets brokkelig blijven. Druk de massa in de ingevette ovenschaal of bakjes en verdeel met een vork nog een dun laagje boter over de bovenkant. Stoom de bakjes ongeveer 20 minuten gaar en zet ze daarna in de oven op 220 graden ook ongeveer 20 minuten.

* gaat het in een stoomoven, dan kun je elke vorm gebruiken

![]() | |||
bruinbrood |
![]() |
brioche |
Bij de macaronischotel maak ik nog een tomatensalade met een lenteuitje, wat sla, olijfjes en een dressing van citroen, olie, zout en peper. Ik bak de champignons op en daarmee zijn alle 'restjes' op. Vandaag verse groenten gehaald, dus ik kan weer wat nieuws bedenken. Hoewel, misschien zitten we nog een tijdje op onderstaand dieet :-(
Geen opmerkingen:
Een reactie posten