zondag 6 november 2011

Omelet uit de oven

Vandaag hebben de meisjes koekjes gebakken bij oma én alles opgegeten, dus we eten licht vanavond. Een omelet, soep en salade. De soep van doperwtjes is hier favoriet. Ik kon me nauwelijks voorstellen dat ik hem niet al een keer gepost had. Toch is hij niet terug te vinden, dus dat recept volgt nog. Maar nu eerst de omelet.
Bereid eerst een springvorm voor door die licht in te vetten en hem te bekleden met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in met olie of boter. Verwarm de oven voor op 200 graden; elektrisch zo'n 190 graden. Heb je een stoomoven, houd dan 30% vocht aan.



Klop 5 grote eieren met 2 lepels water goed los en voeg daar 2 grote lepels kwark of Mascarpone of een combinatie van beide aan toe. Voeg dan naar smaak geraspte kaas toe, bijvoorbeeld parmezaanse kaas of belegen kaas. Voeg zout en peper toe. Schenk het eimengsel in de met bakpapier beklede vorm. Leg schijfjes tomaat op het mengsel en als je wilt wat plakjes mozarella. Bestrooi met tijm, rozemarijn en fijn geraspte parmezaanse kaas.

Zet het geheel iets meer dan 15 minuten in de oven totdat de bovenkant goudgeel kleurt. Je haalt de omelet uit de vorm door hem voorzichtig met papier en al op te tillen en op een bord te plaatsen. Daarna kun je het papier er makkelijk onder vandaan rollen. Je kunt de omelet natuurlijk in veel varianten maken (bijvoorbeeld roquefort in plaats van mozzarella, met ui en kikkererwten of de bekende variant met aardappel). Op deze manier in de oven lukt hij altijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten