maandag 3 oktober 2011

Bladerdeeg met aubergine, courgette en paprikasoep

We hebben: een aubergine, een courgette, champignons, kerstomaatjes en paprika's. Met nog 2 rollen bladerdeeg en een half bakje Monchou ligt het avondeten voor de hand: alle groenten op het bladerdeeg als een soort pizza. Behalve de paprika, daar maak ik soep van.

Supermakkelijk ook. De aubergine en courgette snijd je in dunne plakjes en bak je lichtbruin in wat boter of olijfolie. Maak de kerstomaatjes met Italiaanse kruiden, peper, zout en een gesnipperd uitje fijn met de staafmixer. Strijk 1 bladerdeegrol hiermee in en leg de schijfjes aubergine en courgette erop. Doe tussen de lagen wat geraspte oude (geiten)kaas met zwarte peper.

Voor de andere rol bak je de champignons op, voeg je persillade (fijne knoflook met peterselie), peper en wat zout toe en meng je hierin flink wat Monchou. Dit doe je op de helft van het andere vel bladerdeeg en je klapt het dubbel. Alles gaat 20 minuten op 200 graden in de oven.

De paprika's gebruik ik voor soep. Teentjes knoflook met stukjes van 4 paprika's smoren in wat olie. Kokend water toevoegen, Hügli bouillonblokjes erbij en als alles gaar is, met de staafmixer fijn maken. Kruiden toevoegen (bieslook en tijm), peper en zout en eventueel wat room. Nog lekkerder is het als je de paprika's van te voren roostert en het velletje verwijdert. Zie die van 31 mei 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten